Danskere i krig

”Danskere i krig” følger unge soldaters barske og farlige hverdag i baserne Price og Armadillo ved fronten i Afghanistan. Gennem mere end et halvt år følger Karsten Kjær og hans kamerahold de 550 danske soldater fra hold 6 i den krigshærgede Helmand provins. “Danskere i Krig” er den første gang danske tv-seere får et samlet indblik i militærindsatsen i Afghanistan.

Vinder af årets TV-pris 2009 – Bedste Dokumentar-serie

Udgivet på DVD – samlet salg over 6000 enheder

Krigen i Afghanistan kan synes fjern og uvedkommende, når man lever sit liv i trygge Danmark. Men hver dag udsætter danske medborgere sig selv for Talebans kugler, miner og raketter, samtidig med at de lever i skiftevis ekstrem ørkenvarme, isnende kulde, mudder og støv. Med DR1 dokumentarserien ’Danskere i krig’ kan danske seere med egne øjne opleve, hvad det egentlig vil sige at være i krig.

Er det livet værd?

De fire programmer følger en gruppe soldater og officerer fra træningen hjemme i Danmark, til den hårde afsked med familien og det usikre liv i det krigshærgede Afghanistan, hvor kampsituationer og patruljeringer med fare for baghold og angreb er en del af hverdagen.

Desuden oplever seerne gruppen vende hjem igen et halvt år senere – lettede over at komme hjem i live efter at seks af deres kammerater er sendt hjem i kister og mærkede af de hårde krigsoplevelser. Men også berigede af det tætte kammeratskab i de danske lejre Price og Armadillo.

I serien fortæller soldaterne i hudløst ærlige interviews om at sætte livet på spil i et krigshærget land og om, hvorvidt det er livet værd at kæmpe mod terror og for fred i verden.
Instruktør Karsten Kjær, journalist Niels Westberg og deres tv-hold besøgte de danske soldater i Afghanistan to gange i efteråret og vinteren 2008. Efter aftale med forsvaret og de medvirkende soldater har de haft vide beføjelser til at filme og skildre den usminkede virkelighed for de udsendte tropper.

Fakta

  • DR1
  • 4 x 30 min, 2009
  • https://freeport.dk/afghanistan/

DR2 følger over 3 programmer  parret Sonja og Eigild Christensen. De er involveret i over 20 virksomheder, og så fylder

Læs mere
Free Port - mit luksushus 2

Hvis man har modet og mulighederne for at leve sine vildeste boligdrømme helt ud, hvordan bor man så? Og hvis man

Læs mere

Dansk dokumentarserie fra 2019 På Kanal 5 blændes der op for den nye true crime-dokumentarserie ’Forbrydelser der rystede Danmark’, der

Læs mere

Kors, bånd & stjerner Dronningen deler ordener og medaljer ud til både høj og lav i Danmark. Men hvad skal

Læs mere