Fangerne

Dokumentarserie fra Danmarks mest sikre fængsel – Statsfængsel Østjylland. I over et år har en journalist og kameramand fået lov at bevæge sit frit rundt  blandt nogle af landets farligste forbrydere for, at få svar på hvad der sker med mennesker, når vi fængsler dem.

De sidder inde for vold, røveri, narkohandel og drab. De har alle en historie og et liv, der på den ene eller anden måde skal fortsætte. Men hvordan overlever man at sidde i fængsel blandt de farligste fanger i landet? For første gang har Statsfængslet Østjylland lukket dørene op for offentligheden, så vi kan se og høre, hvordan livet bag murene foregår blandt de over 200 fanger fordelt på fem afdelinger i Danmarks mest sikrede og moderne, lukkede fængsel, Statsfængslet Østjylland. Tue Skals fra Freeport Media har haft fri adgang til det lukkede fængsel og folkene bag murene. I næsten 2 år har han fulgt nogle af Danmarks hårdeste kriminelle. Statsfængslet Østjylland tæller over 200 fanger fordelt på fem afdelinger – overvåget af 200 kameraer og 250 ansatte.

FANGERNE giver et sjældent indblik i, hvad det vil sige at være i fængsel. De indsatte fortæller åbent om deres tanker, håb og drømme. Om fortrydelse, bitterhed og had. Fangerne er udviklet på Freeport Media og giver et indblik i den verden, som mange har en mening om, men som de færreste kender indefra. Hver dag har sit drama i Statsfængslet Østjylland – enten når alarmen går på grund af uro eller overfald, eller når hashhundene og personalet visiterer fangernes celler i jagten på våben og stoffer. For de fleste er livet i fængslet hårdt og ubarmhjertigt. De stærke fanger tager voldelige opgør med hinanden, og det fører ind i mellem til knivstikkerier og overfald. Og midt i kampene kommer både andre indsatte og personalet i klemme. Fængslet har også sit eget hierarki blandt fangerne, hvor det gælder om ikke at havne nederst i magtstrukturen.

Svensk TV4 har også købt reportageserien.

Fakta

  • TV2
  • 8 x 30 min. 2013
  • 12 x 30 min. 2014
  • Producent: Troels Rasmussen

DR2 følger over 3 programmer  parret Sonja og Eigild Christensen. De er involveret i over 20 virksomheder, og så fylder

Læs mere
Free Port - mit luksushus 2

Hvis man har modet og mulighederne for at leve sine vildeste boligdrømme helt ud, hvordan bor man så? Og hvis man

Læs mere

Dansk dokumentarserie fra 2019 På Kanal 5 blændes der op for den nye true crime-dokumentarserie ’Forbrydelser der rystede Danmark’, der

Læs mere

Kors, bånd & stjerner Dronningen deler ordener og medaljer ud til både høj og lav i Danmark. Men hvad skal

Læs mere