Forbrydelser der rystede Danmark

Dansk dokumentarserie fra 2019

På Kanal 5 blændes der op for den nye true crime-dokumentarserie ’Forbrydelser der rystede Danmark’, der handler om nogle af de største og mest omtalte kriminalsager begået på dansk grund. Alle sagerne skildres af centrale vidner, der nu står frem og fortæller deres egne, personlige oplevelser af de ekstraordinære begivenheder, som i høj grad har været med til at præge den nyere Danmarkshistorie.

På mange måder er Danmark et fredeligt land, men under overfladen eksisterer en kriminel underverden, som både er vidtrækkende og brutal. Igennem tiden har vi oplevet en lang række spektakulære og særligt alvorlige forbrydelser, som får selv den mest hardcore Hollywood-thriller til at blegne!

I ’Forbrydelser der rystede Danmark’ sætter vi fokus på de største forbrydelser, der er sket i Danmark i nyere tid. Men hvad skete der egentlig? Hvordan forløb opklaringsarbejdet i sagerne? Gennem interviews med centrale vidner endevender programmet alle detaljer i sagerne: lige fra politiet står med et gerningssted til det afgørende bevis eller vidneudsagn, der sætter efterforskerne på sporet af gerningsmanden.

Bl.a. afdækkes dramatiske hændelser i flere årtiers bandekonflikter i serien, hvor Hells Angels-rockeren Jørn ”Jønke” Nielsen fortæller om en af de væbnede konflikter i sit liv, der ender med drabet på Henning Norbert Knudsen, der er bedre kendt som ”Makrel”:
”Han hænger ud af bilen og jeg tømmer magasinet i ham til den ikke skyder mere. Det er meget brutalt, men sådan slår man folk ihjel”, siger Jørn ”Jønke” Nielsen.

Serien kommer også omkring den store rockersag fra 2010, hvor historien bliver fortalt med ikke tidligere offentliggjorte lydoptagelser med politiets selvudnævnte ”Guldfugl”, AK81’eren Martin Fryd Petersen, der stikker sine kammerater i AK81 og Hells Angels og koster dem mere end 100 års fængsel sammenlagt. En af de dømte er jetset-rockeren Brian Sandberg, der i programmet fortæller om de episoder, hvor han er involveret i med Martin Fryd Petersen.

Programserien er lavet i samarbejde med Heartland TV

Fakta

  • Produceret for: Kanal 5
  • Sæson: 1
  • Afsnit: 3
  • År: 2019

DR2 følger over 3 programmer  parret Sonja og Eigild Christensen. De er involveret i over 20 virksomheder, og så fylder

Læs mere
Free Port - mit luksushus 2

Hvis man har modet og mulighederne for at leve sine vildeste boligdrømme helt ud, hvordan bor man så? Og hvis man

Læs mere

Dansk dokumentarserie fra 2019 På Kanal 5 blændes der op for den nye true crime-dokumentarserie ’Forbrydelser der rystede Danmark’, der

Læs mere

Kors, bånd & stjerner Dronningen deler ordener og medaljer ud til både høj og lav i Danmark. Men hvad skal

Læs mere